Wie is TTR?

thingstoremember

Onder de naam ThingsToRemember ben ik, Cora de Roon, in 2011 gestart met het project dat persoonlijke en (bedrijfs)geschiedenissen vastlegt. Ook andersoortige geschiedenissen boeien me. Soms vertel ik de verhalen van een wijk. Of de verhalen van Oma en Opa, naar aanleiding van hun 50 jarig huwelijk. Maar het kan ook gaan om het kroonjaar van een familielid. Of om een personeelslid dat al vele jaren in dienst is en een lintje krijgt. Maar natuurlijk ook het verhaal van een bedrijf dat zoveel jaar bestaat. Het vastleggen van deze gebeurtenissen is bij ThingsToRemember in goede handen. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit vorm te geven. Van een bijzondere kaart, een uitnodiging óf de boekjes ‘vergeten verhalen’ tot een compleet levens- of bedrijfsverhaal in boekvorm. Het ligt allemaal binnen handbereik.

 

 

Al sinds 2009 ben ik bezig met het vastleggen van mijn eigen familieverhaal. Mijn nieuwsgierigheid naar de loop der dingen is mijn drijfveer. Waarom lopen sommige levens in éen gezin zo verschillend. In welk nest ben ik eigenlijk geboren? Welke familieverhalen moeten bewaard blijven. Verhalen die de moeite waard zijn om vastgelegd te worden. Nog veel eerder in 2001, een jaar voor haar dood, legde ik mijn moeders levensverhaal vast in een boekje. Zij had het schrijven echt in zich. De blijdschap die dat veroorzaakte bij haar toen ze het zag in de vorm van een boek, stimuleerde mij om er mee door te gaan.
Onder de naam Didot Design werk ik al 24 jaar als grafisch ontwerpster. Vandaar dat ik over de tools beschik om een verhaal ook mooi te verpakken. Ik vind het belangrijk dat het een meerwaarde krijgt door middel van een presentatie. Verhalen op klad in een blok, verwerkt tot een boekje geven gewicht aan het verhaal maar ook aan de schrijver. Deze vorm zal eraan bijdragen dat het wordt bewaard. ThingsToRemember.
In een ver verleden was ik verpleegkundige en maatschappelijk werkster. Mijn ervaringen uit die tijd en mijn eigen levenservaringen maken me tot een goed luisteraar.
Bovendien kan ik op het juiste moment de juiste vragen stellen wat tot mooie ontroerende gesprekken kan leiden. Soms aan de hand van thema’s, soms aan de hand van dierbare voorwerpen.
Mijn teksten worden altijd gecontroleerd door een redactie. En bij grotere projecten werk ik samen met schrijvers, journalisten en eventueel historici. Heeft het uw interesse gewekt, mail hier.
Na een orienterend gesprek wordt er een passende offerte gemaakt.

TTR maakt een geschenk voor toekomstige generaties